Помічник генсека ООН з гуманітарних питань їде в Україну

Помічник генсека ООН з гуманітарних питань їде в Україну

Укрінформ
10-13 жовтня помічниця Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань, заступник Координатора з питань надзвичайної допомоги Урсула Мюллер відвідає з робочим візитом Україну.

Про це зазначається на сайті Представництва ООН в Україні.

“10 - 13 жовтня 2017 року Помічниця Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань та заступник Координатора з питань надзвичайної допомоги Урсула Мюллер відвідає Україну”, - ідеться в повідомленні.

Під час триденного візиту заплановані зустрічі помічниці генсека ООН з вищими посадовими особами Уряду, представниками гуманітарної та дипломатичної спільноти, а з також родинами-переселенцями.

Читайте також: Україна може стати членом НАТО, але потрібні реформи – Столтенберг

Очікується також, що Мюллер відвідає схід України, аби “на власні очі побачити гуманітарну ситуацію людей, які живуть на територіях, що постраждали від бойових дій”.

Водночас у представництві ООН додали, що з наближенням зими агентства ООН співпрацюють з українським урядом України та де-факто владою для забезпечення найбільш вразливого населення уздовж «лінії розмежування» всім необхідним, щоб вижити.

“В Україні чотири мільйони людей, або майже 9% населення, наразі потребують гуманітарної допомоги. Водночас план гуманітарного реагування 2017 профінансований лише на 25%, тобто фінансування критично не вистачає”, - відзначили у представництві ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-