У законопроекті про деокупацію Донбасу немає слова

У законопроекті про деокупацію Донбасу немає слова "війна" – нардеп

Укрінформ
Законопроект про деокупацію Донбасу не передбачає оголошення війни РФ чи введення воєнного стану в Україні.

Про це заявив в ефірі телеканалу "112 Україна" народний депутат, секретар Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони Іван Вінник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"АТО буде називатися безпековими заходами щодо відновлення суверенітету та територіальної цілісності України. Збройні сили України будуть застосовані на підставі чинних статутів, на підставі закону про Збройні сили України. Ми не будемо оголошувати ані війну, ані правовий режим воєнного стану, як це хотів від нас Путін і РФ з самого початку", - сказав він.

Читайте також: Вінник каже, що внесений у Раду законопроект - про деокупацію Донбасу

Депутат зазначив, що оголошення  та проведення АТО було "гібридною відповіддю" на гібридні виклики з боку РФ: "Проведення антитерористичної операції — це була наша гібридна відповідь на гібридні виклики, які нав’язала Російська Федерація, розпочавши війну проти України, без оголошення війни та не визнаючи присутність своїх військ".

Новий же законопроект вводить нові правові засади застосування Збройних сил України.  "Збройні Сили України на підставі законів, Конституції України будуть забезпечувати безпекові заходи з відновлення суверенітету. Ці заходи не обмежуються виключно якимись маневрами. Ці заходи передбачають у тому числі застосування сили. Народ  України має право на самооборону на підставі відповідних конвенцій ООН", - зазначив Вінник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-