У НФ є умова голосування за закон про реінтеграцію Донбасу

У НФ є умова голосування за закон про реінтеграцію Донбасу

Укрінформ
Голова комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар заявила, що Народний фронт може не підтримати один із анонсованих президентських законопроектів, якщо він передбачатиме особливий статус Донбасу. 

Про це вона сказала, відповідаючи на запитання журналістів, чи може бути в одному із законопроектів завуальований особливий статус Донбасу, повідомляє кореспондент Укрінформу 

"Його (текст законопроекту - Ред.) треба прочитати, очевидно, на фракції у нас будуть дуже гострі суперечки, якщо такі речі будуть. Я з високою ймовірністю говорю про те, що наша фракція не буде підтримувати документ, якщо передбачатиметься реально особливий статус (Донбасу - Ред). Цього не може бути, тому що з нашої точки зору, реінтеграція Донбасу має відбуватися у законодавчому полі України. Всі ці особливі статуси, які ми мали з Кримом, - ви побачили, до чого це призвело", - сказала Сюмар. 

Вона сподівається, що у законах Президента йтиметься і про Крим. 

"Крим - очевидно теж окупована територія України і ми маємо теж про це говорити. Тому в законопроекті про реінтеграцію мала би йти мова і про Крим", - сказала Сюмар. 

Читайте також: Другий законопроект щодо Донбасу стосуватиметься виконання "Мінська" - Сюмар

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко має внести у Раду два законопроекти щодо Донбасу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-