Рада ратифікувала зміни до Угоди з Хорватією про сприяння та захист інвестицій

Рада ратифікувала зміни до Угоди з Хорватією про сприяння та захист інвестицій

Укрінформ
Верховна Рада ратифікувала Додатковий протокол між урядами України та Хорватії про внесення змін до Угоди про сприяння та взаємний захист інвестицій.

За ухвалення відповідного законопроекту проголосувало 238 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Додатковим протоколом до Угоди, який був підписаний 21 листопада 2016 року, передбачено посилення режиму найбільшого сприяння для договірних сторін.   

Згідно із Додатковим протоколом, сторони надають на своїй території інвестиціям та доходам інвесторів іншої договірної сторони режим не менш сприятливий ніж той, який вони надають інвестиціям і доходам інвесторів будь-якої іншої третьої держави.

Окрім того, Додатковим протоколом визначається порядок вирішення спорів між договірною стороною та інвестором іншої сторони.

Читайте також: У Нацбанку назвали учасників валютної інтервенції у ІV кварталі 2017 року

Відповідно до цього порядку, якщо спір не може бути вирішений шляхом консультацій та переговорів протягом шести місяців, то такий спір на прохання інвестора вирішується, зокрема, шляхом арбітражу в національних комерційних арбітражних установах договірних сторін.

Окрім того, такий спір може вирішуватися через погоджувальну процедуру або арбітраж Міжнародного центру по врегулюванню інвестиційних спорів, а також шляхом арбітражу відповідно до Арбітражних правил Комісії Організації Об'єднаних Націй з права міжнародної торгівлі.

Арбітражні рішення є остаточними та обов'язковими для сторін спору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-