Рада зробила останній крок, необхідний для реалізації судової реформи - Петренко

Рада зробила останній крок, необхідний для реалізації судової реформи - Петренко

Укрінформ
Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що Верховна Рада України, ухваливши чотири нові процесуальні кодекси, зробила останній крок, необхідний для реалізації судової реформи.

Про це він написав на сторінці у Facebook

«Сьогодні ВР фактично зробила останній крок, необхідний для реалізації судової реформи - прийняла чотири нові процесуальні кодекси: господарський процесуальний, кримінальний процесуальний, цивільний процесуальний та кодекс адміністративного судочинства», - зазначив Петренко.

За його словами, таке рішення парламенту  сприятиме уніфікації судової практики та економії в часі у розгляді справ, розвантажить судову систему, прибере можливість зловживання процесуальними правами сторін та зробить процес більш публічним і прозорим.

«Прийняття даних кодексів є кінцевим етапом з точки зору прийняття законодавчих актів в рамках судової реформи», -  наголосив міністр.

Читайте також: Рада ухвалила судову реформу

Як повідомлялося, народні депутати у вівторок 234-ма голосами ухвалили у цілому поданий Президентом законопроект «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адмінсудочинства України та інших законодавчих актів», який входить до пакету судової реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-