Гройсман закликав Раду “дати старт” підвищенню пенсій

Гройсман закликав Раду “дати старт” підвищенню пенсій

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав народних депутатів цього тижня ухвалити законопроект щодо пенсійної реформи.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Розпочинається черговий пленарний тиждень. Країна очікує, що на цьому тижні буде прийняте рішення по надважливій пенсійній реформі... Я, зі свого боку, звертаюся до народних депутатів з проханням дати старт підвищенню виплат для наших пенсіонерів уже в жовтні", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Він наголосив на спільному завданні уряду й парламенту цього тижня встановити "справедливу систему та покласти край залежності пенсіонерів від політичних рішень".

Гройсман нагадав, що у разі ухвалення відповідного закону пенсії для близько 9 млн людей будуть збільшені вже цьогоріч.

Читайте також: Рева: Не бачу потреби підвищувати пенсійний вік у найближчі 10 років

Крім того, за його словами, буде дано старт автоматичному щорічному перерахунку пенсій відповідно до інфляції та зростання зарплати, а також з’явиться можливість підвищувати пенсії в майбутньому завдяки ліквідації дефіциту Пенсійного фонду.

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня Верховна Рада 282-ма голосами підтримала у першому читанні законопроект № 6614, який передбачає, зокрема, осучаснення пенсій та скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.

6 вересня профільний комітет ВР підтримав законопроект, пропонований до другого читання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-