Вибухи у Калинівці: комітет Ради збирає відкрите засідання

Вибухи у Калинівці: комітет Ради збирає відкрите засідання

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський заявив, що цієї середи, 4 жовтня, відбудеться відкрите засідання комітету щодо ситуації зі зберіганням боєприпасів в Україні.

Про це він сказав під час засідання погоджувальної ради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У середу на 15:00 першим питанням буде відкрите засідання нашого комітету щодо ситуації із зберіганням боєприпасів і аналіз того, що відбулося за останні 2 роки з четвертим підривом складів в Україні», - сказав Пашинський.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого 2015 року в районі н.п. Червоний Чабан Херсонської області вибухнув склад боєприпасів підрозділу Збройних сил України. Загинуло 6 військовослужбовців, 11 отримали поранення.

29 жовтня  2015 року у Сватовому Луганської області загорілися склади з боєприпасами. На них зберігалося близько 3,5 тис. тонн боєприпасів. Пожежу вдалося ліквідувати через добу. 

Вибухами було пошкоджено 35 будинків, 4 людини загинули, постраждало 16 осіб. У числі версій не виключають і теракт. 

23 березня 2017 року у місті Балаклія Харківської області на території військового арсеналу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів та розльотом вибухонебезпечних предметів за межі арсеналу. Із зони ураження навколо артскладів було евакуйовано близько 36 тисяч осіб. Зруйновано 392 будівлі. За висновками експертів, причиною пожежі на кількох майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння поблизу Балаклії є диверсійний акт.  24 березня пожежу погасили. За інформацією МОЗ, дві людини загинули, три постраждали.

22 вересня 2017 року близько 16:20 на складах боєприпасів у районі села Новоянісоль на Донеччині сталася пожежа та почали вибухати снаряди. За попередньою інформацією, спочатку пожежа виникла на сільськогосподарських угіддях, а потім вогонь перекинувся на розташований поруч склад військової частини. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучалося 90 осіб та 33 одиниці техніки. Пожежу було ліквідовано, жертв і постраждалих немає. Щодо винних наразі ведеться розслідування.

Читайте також: Вибухи у Калинівці: Раду просять не знімати військових очільників без доказів

Увечері 26 вересня на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. Через надзвичайну ситуацію з небезпечної зони були евакуйовані понад 30 тис. місцевих жителів. Вибухи припинилися вранці 28 вересня, а вже після обіду рятувальники завершили розчищати територію в районі арсеналу від вибухонебезпечних предметів. Під вечір четверга туди почали повертатися місцеві жителі. Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення диверсії на території військової частини. Водночас слідчі розслідують чотири основні версії пожежі в Калинівці. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що розмінування території біля Калинівки триватиме до кінця листопада. Станом на ранок 2 жовтня у Калинівці фіксується поодинока детонація боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-