Порошенко квапить Раду з трьома реформами - Ірина Луценко

Порошенко квапить Раду з трьома реформами - Ірина Луценко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наполягає, щоб вже цього тижня Верховна Рада завершила розгляд законопроектів щодо судової реформи.

Про це сказала Представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президент України наполягає на необхідності уже на цьому тижні завершити розгляд законопроектів №6232 та №6233, наполягає на тому, що це завершення комплексу розгляду законів по судовій реформі... Цими двома законопроектами ми повертаємо людям право на справедливість, ми розблоковуємо і розконсервовуємо систему, яка була заморожена у часи Януковича, всі пам'ятають які повноваження були забрані у Верховного суду. У нас завершується прийняття суддів до Верховного суду. Відтак ми мусимо проголосувати для того, щоб розпочати роботу Верховного суду з новими повноваженнями", - сказала Луценко.

Також представник Президента у Верховній Раді наголосила на необхідності розгляду законопроекту №5425 про зміни до бюджету щодо функціонування Конституційного суду України.

За її словами, Порошенко також наполягає на якнайшвидшому розгляді пенсійної реформи.

Читайте також: Закон про стратегію звільнення Донбасу буде у Раді цього тижня - Ірина Луценко

Крім того Луценко заявила, що Президент наполягає на прискореному розгляді медреформи.

"Ми наполягаємо і Президент України зокрема, на прискореному розгляді медичної реформи. Нагадую, що Президентом України зареєстровано законопроект №7117 - це покращення доступу і якості медичних послуг у сільській місцевості. Ми би наполягали, щоб усі ці законопроекти, які пов'язані з медичною реформою, і закон про так звану сільську медицину розглядалися в комплексі", - сказала Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-