Лутковська пропонує омбудсмену РФ спільний візит до українських політв’язнів

Лутковська пропонує омбудсмену РФ спільний візит до українських політв’язнів

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до своєї колеги, омбудсмена РФ Тетяни Москалькової з ініціативою спільного моніторингу дотримання прав у місцях несвободи затриманих в РФ українців, а також громадян Росії, що перебувають у пенітенціарних закладах України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби омбудсмена, опублікованому на сайті.

«Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з ініціативою організувати спільний візит для особистої зустрічі з Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком, Романом Сущенком, Миколою Карпюком, Станіславом Клихом, Павлом Грибом та іншими громадянами України, які перебувають в місцях несвободи на території Російської Федерації», - зазначено в повідомленні.

Читайте також: У Раді Європи засудили вирок Умерову, винесений "призначеними Росією суддями"

Лутковська також запропонувала російській колезі здійснити спільний візит у пенітенціарні установи України. Зокрема, відвідати Віктора Агєєва (російський військовий - ред.), який перебуває у Старобільському СІЗО Луганської області, в інтересах якого з липня 2017 року триває провадження Уповноваженого і щодо дотримання прав якого до Омбудсмана України звернулась його мати.

«Таким чином, ми зможемо розвинути практику взаємних спільних моніторингових візитів до місць несвободи з метою вивчення стану дотримання прав громадян обох держав у цих установах, а також інформування суспільства про дотримання прав людини», - переконана Лутковська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-