Закон про освіту: Клімкін викликав посла в Угорщині на консультації

Закон про освіту: Клімкін викликав посла в Угорщині на консультації

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін викликав для консультацій українського посла в Угорщині Любов Непоп через реакцію Будапешта на новий закон України "Про освіту".

Про це глава МЗС повідомив у Твітері.

"Викликав на консультації Посла України в Угорщині Л.В.Непоп у зв'язку з реакцією угорської сторони на новий Закон України "Про освіту", - зазначив він.

Клімкін запевнив, що позиція України щодо відносин з Угорщиною незмінна: "Ми готові до конструктивного обговорення всіх питань".

Читайте також: Клімкін про "мовний закон": Більше мов – більше можливостей

Він підтвердив свою пропозицію угорському колезі разом поїхати на Закарпаття й до Дебреценського університету.

Як повідомлялося, Верховна Рада 5 вересня ухвалила закон «Про освіту», який, зокрема, регулює питання використання української мови у сфері освіти. 25 вересня його підписав Президент Петро Порошенко.

У законі передбачено, що діти нацменшин в Україні продовжуватимуть вивчати рідну мову, а з середньої школи починатимуть вчитися державною мовою. Якщо мова нацменшини належить до мов Європейського Союзу, можливе викладання також нею однієї або декількох дисциплін.

Водночас у ряді країн, які мають діаспору в Україні, висловили протест з приводу статті закону про навчання дітей нацменшин українською мовою.

Україна направила на експертизу до Ради Європи мовну статтю закону про освіту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-