Мінськ викликав

Мінськ викликав "на килим" посла України через літак прикордонників

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Білорусі вручило послу України в Білорусі Ігорю Кизиму ноту у зв'язку з порушенням повітряного простору Республіки Білорусь з боку України літаком "DA-4225".

Про це повідомила в четвер, 28 вересня, прес-служба МЗС Білорусі. 

"28 вересня до Міністерства закордонних справ був запрошений Надзвичайний і Повноважний посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим. За поданням Міністерства оборони Республіки Білорусь керівнику української дипмісії в Мінську була вручена нота у зв'язку з порушенням повітряного простору Республіки Білорусь з боку України літаком "DA-42", яке мало місце 25 вересня", - йдеться в повідомленні.

Відзначивши неприпустимість порушень державного кордону, білоруська сторона повідомила, що очікує офіційних пояснень і виходить з того, що Україною буде вжито вичерпних заходів, спрямованих на недопущення повторення подібних інцидентів у майбутньому.

"У ході зустрічі було також відзначено, що білоруська сторона задоволена підсумками проведеного Державіаслужбою України розгляду, який показав повну безпідставність раніше озвучених звинувачень на адресу білоруських авіакомпаній, які нібито порушили повітряний простір України. Було висловлено сподівання на професійну й конструктивну взаємодію авіаційних властей двох країн", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Патрульний літак ДПСУ не порушував кордон із Білоруссю - Слободян

Літак "DA-4225" - чотиримісний дводвигуновий турбогвинтовий літак для приватного використання. Дуже часто використовується як авіатаксі.

Водночас помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив у Facebook, що літак "DA-42" належить Державній прикордонній службі України і 25 вересня виконував плановий політ з метою повітряного моніторингу державного кордону на ділянках Чернігівського та Житомирського прикордонних загонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-