Мінгареллі сказав, чого ЄС очікує від нового омбудсмена

Мінгареллі сказав, чого ЄС очікує від нового омбудсмена

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний посол, голова Представництва ЄС в Україні Х’юг Мінгареллі заявляє, що ЄС буде стежити за процедурою відбору кандидатів та призначенням нового Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Про це він сказав під час круглого столу щодо рекомендацій експертів ЄС у зміні законодавства, що регулює діяльність омбудсмена, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, ми будемо дуже пильно стежити за процесом такого призначення», - сказав посол.

За словами Мінгареллі, ЄС сподівається, що новим омбудсменом буде призначена особа, «яка поєднує в собі необхідні знання, вміння і відповідну компетенцію». При цьому він додав, що ЄС також відстежуватиме й надалі процес виборів осіб для роботи у секретаріаті омбудсмена.

Читайте також: Цигикал обговорив із Мінгареллі інтегроване управління кордонами

В рамках круглого столу експерти ЄС презентували рекомендації щодо внесення змін до нормативно-правової бази, що регулює діяльність Уповноваженого з метою впровадження кращого європейського досвіду. Відповідний проект щодо розробки рекомендацій - Twining. Основним завданням проекту є посилення потенціалу секретаріату омбудсмена шляхом вдосконалення законодавства у сфері захисту прав людини і діяльності омбудсмена.

Відповідно до цих рекомендацій експерти ЄС підготували ряд пропозицій, які стосуються, зокрема: ефективного управління, зміцнення незалежності омбудсмена, ролі омбудсмена у процесі законодавства, а також участі у судових процесах щодо захисту прав і свобод людини.

Мінгареллі зазначив, що одна з головних цілей цього проекту полягає в тому, щоб проаналізувати слабкі сторони і недоліки в діючій законодавчій базі, яка стосується омбудсмена. Він також підкреслив, що ЄС «не збирається вчити чи лекції читати», але готова поділитися досвідом і стандартами ЄС, що стосується діяльності омбудсмена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-