Українське питання буде почуте в новому уряді ФРН

Українське питання буде почуте в новому уряді ФРН

Укрінформ
Питання України в новому уряді Німеччини може отримати навіть більше звучання, ніж раніше.

Таку думку кореспондентові Укрінформу висловив доцент Києво-Могилянської академії Максим Яковлєв, який входив у групу вчених-спостерігачів на виборах в бундестаг.

«Якщо буде «Ямайка», то ясно, що український голос буде краще почутий, хоча українське питання і не буде серед питань першого порядку», - вважає співрозмовник агентства.

Він говорить про коаліцію, яка найбільш імовірна в майбутньому уряді - блоку ХДС/ХСС, Вільна демократична партія і Зелені.

Читайте також: Фракції бундестагу визначилися зі своїми лідерами

При цьому Яковлєв вважає, що українській дипломатії треба тиснути на те, щоб донести до німецького та загалом західного політикуму думку, що Росія - непередбачуваний партнер.

Яковлєв зазначив, що українська тема була присутня в політичному дискурсі напередодні виборів, в основному в контексті відносин з Росією. Представники всіх партій, навіть Ліві, кажуть, що не визнають анексії Криму. Але при цьому часто звучить аргумент про те, що «з Росією треба дружити».

«У них дещо романтизированное, з моєї точки зору, уявлення про Росію, і вони вважають, що з Путіним можна дружити і про щось домовлятися», - каже вчений.

Читайте також: Штайнмайер застерігає від зростання антисемітизму і ксенофобії після виборів

Крім команди спостерігачів ОБСЄ з 60 чоловік на минулих в неділю виборах в бундестаг працювала ще й група спостерігачів-науковців. Її завданням було подивитися на політичний процес, на теми, які піднімалися під час передвиборної боротьби. У групі було 18 осіб, пов'язаних з політичними і соціальними науками, які представляли 17 країн різних континентів. Вони впродовж 1,5 тижнів до виборів і в їх ході знайомилися з тим, які теми найбільш активно обговорювалися в суспільстві і в політичних партіях, які акценти розставлялися, як була організована виборча пропаганда і агітація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-