Без антикорупційного суду вся реформа приречена на провал - Ситник

Без антикорупційного суду вся реформа приречена на провал - Ситник

Укрінформ
У наступному році має бути створений антикорупційний суд, в іншому разі вся антикорупційна реформа буде приречена на провал.

Про це заявив під час "круглого столу" в середу директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо цей суд не буде створений у 2018 році, то, на моє переконання, вся антикорупційна реформа приречена на провал, тому що всі арешти і затримання, і кримінальні справи гальмуються і не розглядаються в судах", - сказав він.

За словами Ситника, такий результат роботи новостворених антикорупційних органів не задовольняє українське суспільство та закордонних партнерів.

Водночас пропозицію влади замість антикорупційного суду створити антикорупційні палати в судах Ситник вважає неприйнятною.

Читайте також: НАБУ скаржиться, що 26 справ "застрягли" у судах

Як повідомляв Укрінформ, раніше у вересні Президент Петро Порошенко заявив, що процес створення антикорупційного суду може забрати півтора-два роки, тому доцільно спершу створити антикорупційну палату, яка змогла б запрацювати вже наступного місяця. Він також зауважив, що антикорупційні суди є далеко не у всіх країнах, а ті держави, де вони функціонують, не демонструють значних успіхів у боротьбі з корупцією.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер за результатами саміту Україна-ЄС у липні цього року заявив, що Євросоюз не наполягає на створенні спеціалізованого антикорупційного суду в Україні та як проміжний варіант згоден на антикорупційну палату в рамках наявної судової системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-