Прем’єр назвав дедлайн ухвалення пенсійної реформи

Прем’єр назвав дедлайн ухвалення пенсійної реформи

Укрінформ
Якщо парламент проголосує за пенсійну реформу у перших числах жовтня, то можливо буде провести розрахунки для підвищення пенсій із сьомого жовтня.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу.

“Останній термін для ухвалення пенсійної реформи, щоб люди отримали підвищення пенсій уже в жовтні — це перші дні наступного пленарного тижня засідання Верховної Ради України. У нас 12 млн пенсіонерів. Із них 9 млн мають отримувати підвищені пенсії. По кожному з них треба провести розрахунки і всім підняти виплати. І це теж потребує часу. А вже 7 жовтня люди почнуть отримувати пенсії”, - зазначив Глава уряду.

Водночас Гройсман запевнив, що урядовий проект пенсійної реформи “гарантовано ні для нікого не несе загрози”, проте, за його словами, у парламенті йде “банальне” затягування часу.

“Я закликаю їх (народних депутатів — ред.) отямитися, бо це не політична боротьба - це величезна неповага до простих українців. Якщо вони зі мною хочуть боротися - то не треба, особливо ціною нехтування інтересами 9 млн пенсіонерів. Боріться краще за Україну! Бо те, що робиться зараз — це неправильно, це не державницька позиція. І коли парламент проголосує, це буде не моя особиста перемога, це буде перемога українських пенсіонерів”, - наголосив Прем’єр-міністр.

Він також нагадав, що МВФ підтримав урядовий варіант пенсійної реформи.

Читайте також: Гройсман каже, що зарплати рятувальників зросуть майже на 2000

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня Верховна Рада 282-ма голосами підтримала у першому читанні законопроект № 6614, який передбачає, зокрема, осучаснення пенсій та скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.

6 вересня профільний комітет ВР підтримав законопроект, пропонований до другого читання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-