Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Назріла реформа парламенту!  Маємо найменш продуктивний і найбільш популістський склад ВР

Назріла реформа парламенту! Маємо найменш продуктивний і найбільш популістський склад ВР

Блоги
Укрінформ
З таким регламентом будь-який наступний склад ВР працюватиме ще гірше. Важливі реформа регламенту і відповідальність депутатів

У суспільстві була велика надія на оновлення парламенту. Натомість, маємо найменш продуктивний і найбільш популістський склад ВР, на жаль. Весь минулий тиждень з президії ми спостерігали порожню залу і бравурні розповіді колег у ФБ про мандри містами і вісями, зустрічі з громадами й іншу бурхливу діяльність – це в сесійний тиждень, яких лише два на місяць... Натомість, голосів коаліції для продовження робочого дня не вистачало (в тому числі – й єврооптимістів), а опозиція радісно глумилася над цим. 

Також нічим не виправдана тактика затягування голосувань з боку фракцій, які обіцяли виборцям працювати в коаліції і брати відповідальність за ситуацію в краіні, а не лише солодко й голосно критикувати владу. 4200 поправок в пустому залі, коли навіть рідні фракціі авторів цих поправок дають за них по 3 голоси, й при цьому в будь-якому випадку – НЕ голосуватимуть за кодекси, розгляд яких відверто затягують. Яка в цьому логіка? Чому не можна шукати більших компромісів у рамках профільних комітетів чи робочих груп по доопрацюванню до другого читання законопроектів? Аби не витрачати дорогоцінного часу й працювати над законами, а не імітувати бурхливу "поправочну" діяльність. 

Назріла реформа парламенту. З таким регламентом будь-який наступний склад ВР працюватиме ще гірше. Важлива реформа регламенту і відповідальність депутатів. І да, це тиждень роботи в округах. Перевірте – де працюють ваші депутати. Чи доїхали до округів? Й чи зустрічаються з виборцями у відведені для цього тижні. 

Ірина Геращенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-