В Україні почалася висування кандидатів на перші місцеві вибори

В Україні почалася висування кандидатів на перші місцеві вибори

Укрінформ
У понеділок, 25 вересня, розпочався процес висування кандидатів у депутати, на посаду сільського, селищного, міського голови на перших місцевих виборах в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня.

Про це йдеться у переданому Укрінформу повідомленні Центральної виборчої комісії.

“Сьогодні, 25 вересня, відповідно до Календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 29 жовтня 2017 року, розпочинається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах”, - поінформували в ЦВК.

Зазначається, що подання до територіальних виборчих комісій документів для реєстрації кандидатів триватиме до 4 жовтня включно, а до 5 жовтня включно ТВК прийматимуть рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації.

Як повідомлялося, перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 29 жовтня 2017 року відбудуться у 201 об'єднаній територіальній громаді (ОТГ) в усіх без винятку областях України. До складу цієї 201 ОТГ увійшли 933 місцеві ради (міських – 25, селищних – 67, сільських – 841).

Читайте також: ЦВК порахувала, скільки треба на вибори у 202 громадах

За попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть взяти участь понад 1 млн 330 тисяч осіб, тобто близько 4% усіх виборців України.

На підготовку і проведення цих виборів 29 жовтня передбачено 55 млн 138 тис. 900 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-