На мапі світу в Трампа зʼявилася Україна - експерт

На мапі світу в Трампа зʼявилася Україна - експерт

Відео
Укрінформ
Американська демократична система, з якою змушений рахуватися президент Дональд Трамп, остаточно відхилила ймовірність угоди провідних держав Заходу, зокрема США, із Володимиром Путіним ціною України.

Таку думку «Радіо Свобода» висловив експерт-американіст Олександр Потєхін, який прокоментував зустріч господаря Білого дому з президентом України, проаналізував аргументацію Дональда Трампа і Петра Порошенка під час промов із трибуни ООН.

«Позиція США однозначна. Ця позиція – у підтримці України. Звичайно, коли Трамп був кандидатом, і коли він вже навіть прийшов у Білий дім, то був період невизначеності й великої тривоги, занепокоєння. Я писав про це і говорив неодноразово, що, звичайно, України на мапі світу у Трампа немає взагалі... Сьогодні вона з’явилася», - зазначив Потєхін.

Але, крім позиції, за словами експерта, є ще політика, реальні дії.

«На одній поличці – не дратувати Росію, на іншій – продовжувати з Росією діалог з питань Північної Кореї, Ірану, Сирії, ІДІЛ», - так описав він актуальну для США проблематику.

Читайте також: Трамп хоче вибудувати відносини з Росією на трьох чинниках — Волкер

Експерт переконаний, що в міжнародній політиці сталися зміни «у потрібному напрямку» для України.

«Вони не такі, які нас влаштовували б. Вони не відповідають гостроті проблеми, але вони є. Якщо ми подивимося навіть на політичний лексикон, який вживався 2-3 роки тому і сьогодні, і не тільки в США, а й у Європі...», - сказав він.

На його думку, дві зустрічі президентів України й США також дають певний сигнал.

«Ну, перша зустріч була не дуже, я сказав би, переконливою. А друга – звичайно, змістовна. Як кажуть дипломати в таких випадках, обговорювалися надто делікатні питання для того, щоб зробити їх відомими загалу, для того, щоб (не дай Боже!) не нашкодити їх реалізації. Не просто тому, що треба тримати в секреті. А тому, що є такий план», - вважає експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-