Бурбак прокоментував скасування візиту Парубія до Румунії

Бурбак прокоментував скасування візиту Парубія до Румунії

Укрінформ
Співголова групи з міжпарламентських зв'язків з Румунією, голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак висловлює жаль з приводу скасування візиту парламентської делегації на чолі зі спікером Андрієм Парубієм до Румунії, який планувався на кінець вересня.

Про це він сказав у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені дуже жаль, що наша поїздка була скасована. Це було б кращим майданчиком для пояснення нашим колегам всього позитиву, що передбачено цим законом (про освіту — ред.)", - сказав Бурбак, не уточнивши, з чиєї ініціативи був скасований візит.

При цьому він зазначив, що готовий найближчим часом відвідати Бухарест для зустрічі з колегами з румунського парламенту для пояснення положень закону.

"Але я вже мав контакти з нашим посольством і як відповідальний голова міжпарламентської групи дружби готовий найближчим часом завітати до Бухареста, в будь-яке місце, щоб ми з нашими колегами з румунського парламенту з'ясували, що реально є в цьому законі", - підкреслив Бурбак.

Читайте також: Президент Румунії скасував візит до України через закон «Про освіту»

Як повідомлялося, 21 вересня президент Румунії Клаус Йоганніс заявив про скасування свого візиту до України. Причиною такого рішення він назвав ухвалений Верховною Радою закон про освіту.

Крім того, Йоганніс заявив, що скасував заплановану зустріч з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм.

За словами президента Румунії, Україна ухваленим законом "жорстко обмежує права національних меншин навчатися рідною мовою".

Верховна Рада 5 вересня схвалила закон "Про освіту", який, зокрема, регулює питання використання української мови у сфері освіти. 19 вересня його підписав спікер ВР Андрій Парубій і направив на підпис Президентові.

Однак у ряді країн, які мають велику діаспору в Україні, висловили протест з приводу статті про навчання дітей нацменшин українською мовою.

Водночас у законі про освіту передбачено, що діти нацменшин в Україні продовжуватимуть вивчати рідну мову, а з середньої школи починатимуть вчитися державною мовою. Якщо мова нацменшини відноситься до мов Європейського Союзу, можливе викладання також нею однієї або декількох дисциплін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-