Йованович нагадала: допомога США – це гроші американських платників податків

Йованович нагадала: допомога США – це гроші американських платників податків

Укрінформ
У США цінують співпрацю з Україною і хочуть, щоб виділені гроші витрачалися, як передбачено.

Так сказала на брифінгу у Харкові, коментуючи факт кримінальної справи з нецільового використання американських коштів при будівництві ядерної установки "Джерело нейтронів", учасниця відкритого тут 9-го міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!". Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нас цікавить, як витрачаються гроші американських платників податків", - зазначила Йованович.

За її словами, "ми цінуємо співпрацю з Харківською областю та Україною і хочемо, щоб гроші, які приходять в Україну, витрачалися передбаченим способом".

Читайте також: Йованович розповіла українцям, як підвищити конкурентоспроможність економіки

Як повідомляв раніше Укрінформ, 23 березня 2016 року у Національному науковому центрі "Харківський фізико-технічний інститут" (ХФТІ) презентували ядерну установку "Джерело нейтронів", побудовану за фінансової підтримки США на 85 млн дол.

1 червня 2017 року слідчі Генпрокуратури України відкрили кримінальне провадження проти посадових осіб ХФТІ за фактом розкрадання коштів при будівництві ядерної установки.

ННЦ "ХФТІ" створений 1928 року з метою розвитку актуальних наукових напрямів: ядерної фізики та фізики твердого тіла.

27 листопада 2013 року на базі ННЦ "ХФТІ", що в мікрокрайоні П‘ятихатки в Харкові, почали монтаж обладнання для ядерної установки, терміни будівництва якої встановлені Меморандумом між Україною і США. Будівництво установки "Джерело нейтронів" здійснюється за рахунок більш як 70 млн дол., виділених США в обмін на вивезення з України всіх запасів високозбагаченого урану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-