Порошенко: Трамп готовий на військово-технічну підтримку України

Порошенко: Трамп готовий на військово-технічну підтримку України

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підтвердив готовність США до військово-технічного співробітництва з Україною, а також закликав світ бути готовим захищатися від кібер-втручання Росії у внутрішні справи інших країн.

Про це він заявив в інтерв'ю американському телеканалу FoxNews.

"Секретар Тіллерсон, як і сьогодні президент Трамп, заявив: ми готові підтримати Україну, в тому числі військово-технічною співпрацею", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що Україна задоволена співпрацею зі Сполученим Штатами. Він також висловив задоволення від того, що Трамп підтримав українську резолюцію щодо миротворців на Донбасі.

В ході інтерв'ю Президент України відзначив непередбачуваність президента РФ Володимира Путіна, який своїми діями "підірвав механізм світової безпеки".

Читайте також: Стало відомо, про що говорили Трамп і Порошенко

Коментуючи останні новини про розслідування компанії Facebook щодо поширення Росією політреклами в соцмережі під час попередніх виборів президента США, Порошенко висловив побоювання про те, що Росія намагається здійснювати кібер-операції проти всього світу. На думку глави держави, всі країни мають бути готові захищати світову свободу і демократію, також розробити механізм захисту від спроб кібер-втручання РФ.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко в рамках робочого візиту в США провів 21 вересня зустріч зі своїм американським колегою Дональдом Трампом. Обидві сторони залишилися задоволені зустріччю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-