Лавров у Радбезі: Миротворці ООН на Донбасі мають охороняти місію ОБСЄ

Лавров у Радбезі: Миротворці ООН на Донбасі мають охороняти місію ОБСЄ

Укрінформ
Росія продовжує відстоювати позицію, що миротворча місія ООН на сході України повинна обмежуватися охороною представників місії ОБСЄ.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, виступаючи у середу на засіданні Ради безпеки ООН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Існують перспективи взаємодії між ООН і ОБСЄ. Таку можливість передбачає російська ініціатива заснувати місію ООН з охорони Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на південному сході України з метою сприяння суворому та всеохоплюючому виконанню Мінських домовленостей", - зазначив керівник зовнішньополітичного відомства Росії. 

При цьому російський представник назвав агресію РФ проти України та її окупацію частини Донбасу "українською внутрішньою кризою". 

Читайте також: Генсек ООН нагадує, що миротворці не замінять дипломатії

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко звернувся в ООН з ініціативою розгорнути миротворчу місію на Донбасі. Українська сторона наполягає, що миротворці мають бути присутніми на всій окупованій території Донбасу, включно до українсько-російського державного кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-