Україна та Румунія мають спільне бачення щодо миротворців ООН на Донбасі - МЗС

Україна та Румунія мають спільне бачення щодо миротворців ООН на Донбасі - МЗС

Укрінформ
 Румунія цілковито підтримує позицію України щодо розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі. 

Про це повідомляє прес-служба МЗС за результатами зустрічі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з главою зовнішньополітичного відомства Румунії Теодором Мелешкану на полях 72-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

"Павло Клімкін поінформував свого румунського колегу про позицію України стосовно започаткування операції ООН з підтримання миру на Донбасі. Він наголосив, що миротворці ООН мають бути розміщені по всій території ОРДЛО, у тому числі вздовж тимчасово неконтрольованої частини українсько-російського кордону... Зі свого боку, Мелешкану заявив про розуміння та цілковиту підтримку української позиції у цьому питанні", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у МЗС, глава румунського зовнішньополітичного відомства також підкреслив важливість відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів України.

Читайте також: Клімкін обговорив із китайським колегою взаємодію на Радбезі ООН

Сторони окремо обговорили питання нещодавно ухваленого Закону України "Про освіту". Зокрема, Клімкін наголосив на продовженні гарантування Україною культурних та мовних прав національних меншин. Окремо увагу міністра закордонних справ Румунії  було привернуто до того факту, що новоприйнятий закон жодним чином не обмежує вивчення румунської мови чи загальноосвітніх предметів румунською мовою, натомість він створює необхідні передумови для оволодіння на належному рівні українською мовою.

Очільники зовнішньополітичних відомств обох держав погодились щодо важливості підтримання активних двосторонніх контактів у цій сфері і підтримали ідею проведення взаємних візитів для проведення відповідних консультацій між відповідними профільними відомствами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-