У комітеті Ради спрогнозували, коли Порошенко підпише закон “Про освіту”

У комітеті Ради спрогнозували, коли Порошенко підпише закон “Про освіту”

Укрінформ
Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Олександр Співаковський не виключає, що Президент Петро Порошенко може підписати закон «Про освіту» до Дня вчителя, що святкуватиметься 1 жовтня.

Про це він сказав у коментарі Укрінформу.

«Так, залишились деякі групи незадоволених, але я після розмови з Петром Олексійовичем впевнений абсолютно, що Петро Олексійович якомога скоріше підпише. Я не впевнений коли, але 1 жовтня у нас День вчителя і, може, він прийме рішення і під День вчителя підпише», - зазначив Співаковський.

Окрім того, коментуючи направлення на експертизу до Ради Європи мовної статті закону, голова профільного комітету висловив упевненість, що зауважень до цієї статті не буде.

Читайте також: Парубій підписав закон про освіту

«Ми впевнені, що їх (зауважень - ред.) не буде. Хартія європейська (Європейська хартія регіональних мов або мов меншин - ред.), вона в першу чергу захищає мову тих народів, які зникають. Наскільки я знаю, і угорська, і румунська, і польська, і російська - вони не зникаючі», - підкреслив Співаковський.

При цьому він зазначив, що положення закону надають підтримку мовам корінних народів.

Співаковський також зазначив, що ухвалений парламентом закон є результатом досягнення консенсусу між різними політичними силами, експертами, до законопроекту було підтримано 1098 із 1700 поправок, внесених до другого читання.

«Нам не текст потрібен, нам потрібна консолідація суспільства навколо цього закону», - наголосив він.

Як повідомлялося, Голова Верховної Ради Андрій Парубій у вівторок, 19 вересня, підписав ухвалений парламентом 5 вересня закон «Про освіту» і запевнив, що вже цього ж дня закон буде направлений на підпис Президенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-