Кириленко “нагадав” Держдумі РФ про права українців на вивчення мови

Кириленко “нагадав” Держдумі РФ про права українців на вивчення мови

Укрінформ
Державна Дума Російської Федерації, "захищаючи" права російськомовного населення в Україні, забула про права 8 млн українців у Росії.

Про це у Twitter написав віце-прем'єр-міністр Вячеслав Кириленко.

"Госдума РФ заметушилася щодо Закону про освіту. Забули у заяві лише повідомити скільки у РФ українських шкіл на 8 млн українців. Немає жодної", - написав Кириленко.

Раніше Держдума Російської Федерації підготувала заяву стосовно ухваленого Верховною Радою України закону "Про освіту", в якій засудила ухвалення документа.

Як повідомляв Укрінформ, керівництво МЗС та МОН зустрілося з представниками дипломатичних місій 11 країн, представниками Ради Європи, ОБСЄ стосовно ухваленого Верховною Радою закону "Про освіту", в якому мовою освіти в Україні визначено державну мову. Зазначалося, що представників Російської Федерації на цій зустрічі не було. Україна також надала до Ради Європи на експертизу статтю 7 закону, яка регламентує це питання.

Читайте також: Закон про освіту: "мовну" статтю направили на експертизу до Ради Європи

Раніше кілька країн виступили з протестами стосовно редакції статті 7 закону "Про освіту", зокрема висловлювалися побоювання щодо звуження прав представників національних меншин в Україні на здобуття освіти рідною мовою. Як зазначили у Міністерстві освіти та науки, закон "Про освіту" розширює можливості представників національних меншин, зокрема можливості для вступу у вищі навчальні заклади України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-