Україна поглиблює політичні контакти з Ісландією

Україна поглиблює політичні контакти з Ісландією

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін обговорив з державним секретарем МЗС Ісландії Стефаном Хаукуром Йохансоном питання поглиблення політичних контактів між Україною та Ісландією.

Як повідомляє прес-служба МЗС, зустріч відбулася на полях 72 сесії Генеральної Асамблеї ООН.

"Одним з основних питань стала протидія російській агресії та необхідність підтримання режиму європейських санкцій проти РФ, а також посилення тиску на російську сторону з метою забезпечення прав людини в тимчасово окупованому Криму. У цьому зв’язку було привернуто увагу ісландської сторони до численних порушень Росією її відповідних міжнародно-правових зобов’язань, прикладом чого є політичне переслідування і нещодавнє винесення вироку одному з лідерів кримських татар Ахтему Чийгозу", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники також торкнулися питання взаємодії в рамках ОБСЄ. У цьому контексті було відзначено важливу роль Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ, директором якого нещодавно було призначено представницю Ісландії. "Було зазначено, що вказаний орган міг би органічно доповнити зусилля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в частині моніторингу забезпечення поваги до прав та основних свобод людини, дотриманні верховенства права", - акцентували у МЗС.

Читайте також: Клімкін обговорив з грецьким колегою миротворчу ініціативу Києва

Глави зовнішньополітичних відомств обговорили також перспективи розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва, в тому числі задіяння механізмів Європейської асоціації вільної торгівлі.

Окрему увагу було приділено використанню ісландського досвіду з запровадження відновлюваних джерел енергії та можливості реалізації спільних інвестиційних проектів у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-