Одеський губернатор хоче внести в Раду зміни до протипожежних законів

Одеський губернатор хоче внести в Раду зміни до протипожежних законів

Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов дав розпорядження фахівцям ОДА розробити відповідні пропозиції для внесення на розгляд парламенту питання щодо вдосконалення окремих положень чинного законодавства у сфері протипожежної безпеки.

Про це Степанов заявив на брифінгу в облдержадміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Думаю, чи нам варто миритися з тим, що введення в експлуатацію будов зараз здійснюється без перевірки протипожежних систем. Вважаю, що потребує змін нинішня практика, коли фахівців ДСНС не допускають для перевірки стану протипожежної безпеки будівельних об'єктів. Це просто неприпустимо", - наголосив Степанов.

За його словами, введення мораторію на проведення перевірок підприємств і закладів фахівцями ДСНС особливо непокоїть, зважаючи на кількість пожеж, які сталися останнім часом. "Ми чекали й чекали, коли, врешті, знімуть цей мораторій. От і дочекалися", - сказав очільник Одеської облдержадміністрації.

Читайте також: Пожежа в одеському таборі: двом посадовцям оголосили підозру

Як повідомлялося, пізно увечері 15 вересня сталася пожежа в дитячому комплексі "Вікторія". Площа пожежі становила 560 кв. м. В будівлі перебували 42 дитини. Внаслідок пожежі загинули троє дітей, ще двоє зазнали травм.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Директор табору Петрос Саркісян затриманий поліцією за підозрою в порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило загибель дітей і величезні матеріальні збитки.

Мер Одеси Геннадій Труханов відсторонив від посади голову Київської райадміністрації Одеси Володимира Сушкова, директора табору Саркісяна і його заступника, який відповідав за пожежну безпеку закладу.

Директор департаменту освіти Олена Буйневич сама подала у відставку.

Ввечері 16 вересня біля мерії Одеси пройшов мітинг у зв'язку з пожежею в дитячому таборі "Вікторія", активісти штурмували будівлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-