Мінські домовленості зараз не в найкращому стані - Волкер

Мінські домовленості зараз не в найкращому стані - Волкер

Укрінформ
Спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер наголошує, що вибори в ОРДЛО можливі лише після забезпечення безпеки та відновлення доступу України до цих територій.

Про це він сказав журналістам у кулуарах 14-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли ми говоримо про спеціальний статус та амністію, то це все питання, які має розглядати парламент України, це стосується лише України. Про які взагалі вибори може йти мова, якщо Україна не має доступу до власних територій? Тому Україна повинна пройти через все це сама. Обговорити всі ці питання. Тобто, вибори можливі лише в тому випадку, якщо буде безпека", - заявив американський дипломат, коментуючи врегулювання ситуації на сході, у тому числі проведення виборів в ОРДЛО.

Читайте також: Волкер анонсував зустріч із Сурковим у жовтні

Волкер також вказав на те, що присутність миротворчої місії ООН дозволила б "зробити певні політичні кроки у Мінському процесі, бо Мінські домовленості зараз не в найкращому стані".

"Миротворча місія, якби вона була, то вона має розміщуватися на всій території Донбасу. І перш за все, основна її мета – це забезпечити безпеку людей", - зазначив спецпредставник США. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-