Луценко: Я не маю диктаторських повноважень, нікого не можу звільнити

Луценко: Я не маю диктаторських повноважень, нікого не можу звільнити

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко розраховує, що Державне бюро розслідувань запрацює цього року і ГПУ позбудеться функції слідства.

Про це він сказав сьогодні на засіданні 14-го щорічного міжнародного форуму «Ялтинська європейська стратегія» (YES), що проходить у Мистецькому арсеналі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зараз на шляху до того, щоб в цьому році відмовитись від слідства. Я дуже добре пам'ятаю, коли мене на 2-метровому цепу водили коридорами Генпрокуратури і слідчий по праву руку казав, що це правильно, а наглядаючий за законністю прокурор казав - неправильно. Ми маємо роз'єднати ці служби», - заявив Луценко.

Він пояснив, що потрібно окремо Державне бюро розслідувань та окремо прокурорський нагляд, який буде приймати законні й незаангажовані рішення.

Читайте також: Порошенко нагадав Раді про керівника ДБР та Службу фінрозслідувань

Луценко також зауважив, що на сьогодні в Генпрокуратурі створена система самоуправління. «Я як генпрокурор вже не маю диктаторських повноважень, я нікого не можу призначити і нікого не можу звільнити. Ми перейшли з постсталінської системи до нормальної європейської», - заявив Луценко.

Як повідомлялося, закон про Державне бюро розслідувань був ухвалений Верховною Радою 12 листопада 2015 року.

На ДБР покладаються обов'язки з розслідування злочинів, раніше підслідних прокуратурі, а саме - злочинів, скоєних вищими посадовими особами, державними службовцями, суддями та працівниками правоохоронних органів, крім випадків, коли ці злочини віднесені до підслідності детективів Національного антикорупційного бюро, і військових злочинів.

Державне бюро розслідувань ще не запрацювало. Конкурс на посади директора ДБР та його заступників триває уже понад рік. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-