Миротворці ООН мають контролювати місця зберігання російської зброї - Порошенко

Миротворці ООН мають контролювати місця зберігання російської зброї - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що миротворці ООН мають бути розташовані на всій окупованій території Донбасу, включно з територіями, де Росія зберігає зброю.

Про це глава держави написав у Facebook

"Путінська пропозиція щодо розташування "блакитних шоломів" лише на лінії зіткнення є абсолютно недопустимою. Головна ціль – вони мають бути розташовані по всій окупованій території. Миротворці мають бути присутніми усюди, включно з територіями, де Росія зберігає зброю, та на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону", - наголосив Порошенко.

За його словами, це б дуже швидко зупинило потік російських військ, зброї та амуніції. "Потенціал агресії був би зупинений", - зазначив глава держави.

Читайте також: Миротворці ООН на Донбасі: РФ хоче "заморозити" порушення - МЗС Британії

Як повідомлялося, 5 вересня президент РФ Володимир Путін погодився з ідеєю введення миротворців ООН на Донбас для захисту місії ОБСЄ, але заявив, що ці сили мають перебувати лише на лінії розмежування.

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що практично жоден з членів Ради безпеки не бачить ніякого сенсу у роботі над форматом, який пропонує Москва.

11 вересня Путін у телефонній розмові із канцлером Німеччини Меркель заявив, що готовий "доповнити" запропоновані у російському проекті резолюції Радбезу ООН функції миротворчої місії на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-