Українська ГТС “зв’язує руки” Путіну - Коболєв

Українська ГТС “зв’язує руки” Путіну - Коболєв

Укрінформ
Збереження транзиту природного газу має стратегічне значення не лише з економічної точки зору, але й з огляду на стримування подальшої російської агресії проти України.

Таку думку висловив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв на 14-тій Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES).

“Якщо зараз збудують “Північний потік-2”, ми будемо в небезпеці не тільки з економічної точки зору, але й з безпекової. Я переконаний, що це одна з речей, які враховує Путін, якщо він спробує захопити Україну повністю - що станеться з експортом газу, чи зможуть вони пережити повноцінну війну? І якщо відповідь ні - а зараз відповідь ні - то це один зі стримуючих елементів”, - сказав Коболєв.

Читайте також: Гройсман закликав ЄС ретельніше вивчити питання Nord Stream-2

За його словами, задля збереження транзиту газу Україні необхідно провести повноцінну реформу й залучити європейських партнерів до управління ГТС.

Крім того, під час дискусії 66-та Державний секретар США (2005-2009) Кондоліза Райс назвала “Північний потік-2” загрозою для сталого розвитку Європи.

“Північний потік-2 - це проблема. Якби це був суто економічний проект - було би інакше, але це не так”, - зазначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-