На форумі YES закликали розпочинати процес вступу України до ЄС вже зараз

На форумі YES закликали розпочинати процес вступу України до ЄС вже зараз

Укрінформ
Процес вступу України до Європейського союзу необхідно розпочинати вже зараз.

Про це заявив французький філософ і письменник Бернар-Анрі Леві на Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії у Києві, повідомляється на сайті YES.

"Я вірю, що найкращий спосіб, в який можна реагувати на занепад Заходу – зібратися і зробити потужний крок вперед, щоб Європа обійняла Україну, а Україна – Європу. Я вважаю, що питання початку вступу України до ЄС сьогодні є більш нагальним, аніж будь-коли", - сказав він.

Леві додав, що "свіжа кров", влита до об'єднаної Європи, може дати їй нове життя: "Економічно, 45 мільйонів нових європейських громадян – це трохи більше, ніж 10% самого європейського населення. Це було б дуже добре! Стратегічно, якщо ви подивитеся на мапу Європи … Україна може бути найкращим щитом, глибинною стратегією та захистом для Європи", - вважає він.

Філософ додав, що перед Україною ще стоїть багато завдань на шляху до Європи, зокрема – вшанування жертв Голокосту: "Багато чого, ще потрібно зробити … Багато що вже зроблено – минулого року я представляв мого президента в Бабиному Яру на 75-й річниці масового знищення євреїв – це був дуже зворушливий момент. Але всі ми чекаємо на 2021 рік, щоб було презентовано справжній меморіал. Яким він буде?".

Читайте також: Майбутнє Європи треба обговорювати не лише членам ЄС - Порошенко

Разом з тим, філософ зазначив, що завдання, які постають перед Україною – не більш складні, аніж ті, що потрібно було вирішити Туреччині задля вступу до Європи.

"Кілька тижнів тому, процес вступу Туреччини до ЄС було названо фарсом, комедією, насмішкою. Я би хотів сказати: бувай Туреччино, ласкаво просимо Україно! На жаль, бувай Британія, ласкаво просимо Україно!", - резюмував Бернар-Анрі Леві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-