Глава МЗС Естонії запевнив Гройсмана у підтримці України

Глава МЗС Естонії запевнив Гройсмана у підтримці України

Укрінформ
Естонія завжди підтримувала і підтримуватиме територіальну цілісність України не лише у двосторонніх відносинах, але й на рівні міжнародних організацій та форумів.

Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер під час зустрічі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Естонія була і завжди залишатиметься твердим прихильником українського суверенітету і територіальної цілісності. Ми на цьому питанні наголошуємо дуже чітко як у наших двосторонніх відносинах, так і в рамках міжнародних організацій і форумів", - наголосив він.

Міксер також підкреслив, що двосторонні відносини між країнами дуже близькі й дружні, свідченням чого є щільний графік двосторонніх візитів на високому рівні.

Зокрема, глава зовнішньополітичного відомства Естонії зазначив, що тісною є співпраця у таких сферах, як електронне врядування, розвиток цифрових технологій, а також у сфері безпеки.

Крім того, він зазначив, що надзвичайно важливими є відносини України з ЄС, і Естонія у них відіграє "особливу роль", оскільки у другій половині цього року вперше стала головуючою країною у Раді Євросоюзу.

Читайте також: Миротворці на Донбасі: Порошенко і глава МЗС Естонії скоординували підходи

У свою чергу Гройсман подякував главі МЗС Естонії за підтримку України і запевнив, що високо цінує позицію Естонії по відношенню до України.

"Ми вітаємо ваше головування в Раді ЄС і це дуже важливо для України, оскільки питань багато є на порядку денному Європейського Союзу. Тому я хочу побажати, щоб ваше головування було успішним періодом. І також хочу підкреслити, що наша співпраця з ЄС має надзвичайно важливе стратегічне значення", - зауважив Гройсман.

Він також нагадав, що 1 вересня набула чинності Угода про асоціацію Україна-ЄС і наразі завданням Української держави є її повноцінна імплементація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-