"Прорив Саакашвілі" створює перешкоди в отриманні летальної зброї зі США - нардеп

Укрінформ
Прорив на кордоні у пункті пропуску "Шегині" створює перешкоди в отриманні летальної зброї зі США.

Про це в ефірі Прямого каналу заявив народний депутат, член фракції Партії “Блок Петра Порошенка” Андрій Вадатурський.

Депутат зауважив, що сьогодні йдуть перемовини щодо отримання Україною летального озброєння зі США, однак прецедент з проривом кордону створює видимість, що держава не контролює кордон. "Це створює ризики неотримання Україною необхідного озброєння", – зауважив Вадатурський.

З іншого боку, на переконання політика, Україна має забезпечити Міхеїлу Саакашвілі можливість свого захисту в суді.

Саме суд, на думку Вадатурського, повинен розставити усі крапки над "і". Окрім того, народний депутат охарактеризував ситуацію, що мала місце на польсько-українському кордоні як Lose – Lose (програш – програш) як для держави, так і для оточення Саакашвілі, так і для влади.

"Це коли всі програють. Замість обговорення економічних позицій, ми обговорюємо Міхо", - резюмував народний депутат.

Читайте також: Саакашвілі не приходив у міграційну службу - Аваков

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня Міхеїл Саакашвілі прибув до України, фактично здійснивши разом з кількома народними депутатами прорив державного кордону у пункті пропуску "Шегині".

Після інциденту 21 працівнику правоохоронних органів була надана медична допомога.

Нацполіція відкрила провадження щодо прориву держкордону Саакашвілі та депутатами за двома статтями - про незаконне переправлення через державний кордон України і опір правоохоронцям.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував Саакашвілі та іншим учасникам прориву прибути у пункт пропуску "Шегині" і пройти процедуру оформлення і/або прибути в підрозділ міграційної служби.

Президент Петро Порошенко назвав злочином незаконний перетин державного кордону Міхеїлом Саакашвілі та групою народних депутатів і заявив, що інцидент має вирішуватися виключно в юридичній площині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-