Петренко підписав у Страсбурзі дві конвенції Ради Європи

Петренко підписав у Страсбурзі дві конвенції Ради Європи

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко у рамках візиту до Страсбурга підписав від імені України Конвенцію Ради Європи про правопорушення, пов'язані з культурними цінностями, та Конвенцію Ради Європи проти торгівлі людськими органами.

Про це Петренко повідомив у Facebook.

"Сьогодні працюю у Страсбурзі разом з Дмитром Кулебою (постпред України при Раді Європи. - Ред.) та Іваном Ліщиною ( Урядовий уповноважений з питань ЄСПЛ Мін'юсту. - Ред. ) Розпочали роботу з підписання від імені України Конвенції Ради Європи про правопорушення, пов'язані з культурними цінностями, та Конвенції Ради Європи проти торгівлі людськими органами", - написав Петренко.

Він також повідомив, що вже зустрівся з очільником Генерального директорату з прав людини та правових питань Ради Європи Крістосом Джакумопулосом, головою Департаменту виконання рішень ЄСПЛ Женев’євом Майєром та головою Департаменту інформаційного суспільства Патріком Пеннінксом.

Читайте також: Міністр юстиції порушить питання про вирок Чийгозу в Раді Європи

Петренко зазначив, що питання українських політв’язнів, незаконно утримуваних на території Криму та Російської Федерації, стало одним із основних під час зустрічей у Раді Європи.

"Поінформував про засудження окупаційними так званими “органами влади” заступника голови меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, що є прямим порушенням основоположних прав людини. Також обговорили розробку стратегії подолання системної проблеми невиконання рішень українських судів", - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня виповнюється 20 років з дня набуття чинності для України Європейської Конвенції з прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-