Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів трьох країн

Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів трьох країн

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів Королівства Данія Рубена Медсена, Ісламської Республіки Афганістан Сардара Мохаммада Рахман Огли та Грузії Гели Думбадзе.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Глава держави привітав Рубена Медсена з початком його місії в Україні на посаді посла Данії. Президент наголосив на важливості збереження позитивної динаміки торговельно-економічних відносин між Україною і Данією", - йдеться у повідомленні.

Глава держави висловив вдячність уряду Данії за підтримку реалізації в Україні проектів, покликаних посилювати боротьбу з корупцією, сталий економічний розвиток, а також сприяти захисту прав людини.

Порошенко привітав готовність Данії провести Другу конференцію щодо реформ в Україні у червні 2018 року.

З послом Ісламської Республіки Афганістан в Україні Сардаром Мохаммадом Рахманом Огли Президент України обговорив активізацію політичного діалогу та поглиблення співпраці в рамках міжнародних організацій. Окремо було наголошено на існуючому потенціалі двосторонніх економічних відносин, відзначено важливість започаткування діяльності Спільної комісії з торговельно-економічного співробітництва. Президент також подякував послу Ісламської Республіки Афганістан за знання української мови.

Під час бесіди з новопризначеним послом Грузії в Україні Гелою Думбадзе глава держави обговорив реалізацію домовленостей, досягнутих у рамках державного візиту Президента України до Грузії (17-19 липня 2017 року). Сторони відзначили суттєву активізацію політичних контактів на найвищому рівні, новий поштовх яким надало підписання Декларації про стратегічне партнерство. Окрему увагу приділено координації спільних зусиль з деокупації територій України і Грузії, інтеграції України і Грузії до ЄС та НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-