У Меркель кажуть, що в Мінських угодах не може бути компромісів

У Меркель кажуть, що в Мінських угодах не може бути компромісів

Укрінформ
Німецька сторона, а також французькі партнери з Нормандського формату суворо й безкомпромісно дотримуються Мінських угод, виконання яких вважають умовою для повного зняття санкцій.

Про це заявив у п'ятницю офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Ми працюємо для повного виконання Мінських угод. Їх ми чітко дотримуємося, без компромісів.. Поки що занадто мало кроків, або навіть зовсім немає жодних кроків у виконанні цих угод, і це означає, що ми маємо сконцентруватися на їхньому виконанні, перш ніж ми могли б розпочати розмову про яке б то не було зняття санкцій", - сказав Зайберт.

Читайте також: Берлін хоче дати Путіну ще один шанс

Він нагадав позицію уряду Німеччини: "санкції мають залишатися стільки, скільки зберігаються причини, через які вони були запроваджені". Представник Меркель запевнив, що у Мінському процесі, у Нормандському форматі йде напружена робота, щоб усунути ці причини, тобто виконати пункти домовленостей, які передбачають цілком конкретні масштаби для усунення причин, за якими санкції було накладено. "До цього відноситься і відновлення контролю над кордоном з боку України, й обмін полоненими, .. а також, абсолютно зрозуміло, виведення неукраїнських військ", - підкреслив Зайберт.

Представник федерального уряду зазначив, що у Берліні вітають будь-які ініціативи, які сприяли б просуванню вперед. До таких відноситься і згода лідера Росії Путіна на запровадження місії "блакитних шоломів" на схід України. В той же час Зайберт підкреслив, що "потрібно перевірити, чи може нове просування російського президента бути корисним у цьому (у просуванні вперед), і тут важливі деталі". За словами офіційного представника уряду, у партнерів з Нормандського формату "є питання у зв'язку з цим до Росії". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-