У фракціях прокоментували послання Президента до ВР

У фракціях прокоментували послання Президента до ВР

Укрінформ
У парламентських фракціях по-різному оцінюють щорічне послання Президента до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище в Україні.

Зокрема, заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Олексій Гончаренко вважає, що послання було реалістичним і засвідчило розуміння главою держави ситуації в країні.

«Виступ реалістичний і демонструє, що Президент розуміє ситуацію. Президент каже про те, що зроблено, але набагато більше ще треба зробити», - сказав депутат журналістам у кулуарах парламенту.

Гончаренко додав, що заява Порошенка про те, що він не буде адвокатом для членів своєї команди, до яких правоохоронці мають обгрунтовані претензії, засвідчила послідовність його позиції в цьому питанні.

«БПП - це єдина фракція, яка виключила зі свого складу фігурантів корупційного скандалу, а саме - Розенблата. Тому я думаю, що така заява була зрозумілим для всіх сигналом», - зауважив Гончаренко.

Окрім того, він зазначив, що ініціатива Президента щодо ліквідування депутатської недоторканності з 2020 року підвищує шанси, що таке рішення буде ухвалене нинішнім складом парламенту. 

«Це підвищує вірогідність і робить таке рішення більш реальним... Ми бачимо, що велика кількість депутатів зараз не готові позбутись цієї недоторканності. Тому, можливо, вони хоча б підкладуть «свиню» наступному парламенту», - сказав парламентарій.

Натомість у фракції "Батьківщина" розкритикували виступ Президента за "відсутність стратегічного бачення розвитку країни". «Я очікував якоїсь стратегії розвитку держави почути від Президента. Я не почув нічого», - сказав Укрінформу член фракції, голова Комітету ВР з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого врядування Сергій Власенко. 

Читайте також: Послання Президента до Верховної Ради - головні тези

Водночас в «Опозиційному блоці» вважають головним позитивом щорічного послання Президента заяву про мирне врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Я вважаю, що це великий позитив - ми почули, що конфлікт на Донбасі може бути вирішений тільки політико-дипломатичним шляхом», - сказав журналістам співголова фракції Олександр Вілкул.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 7 вересня, Президент представив у Раді щорічне послання про внутрішнє і зовнішнє становище у країні. Виступ глави держави тривав півтори години.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-