Порошенко: Про узгодження з бойовиками миротворчої місії ООН не може бути й мови

Порошенко: Про узгодження з бойовиками миротворчої місії ООН не може бути й мови

Укрінформ
Українська сторона готова до предметної розмови з членами Ради Безпеки ООН щодо розгортання на всій території Донбасу миротворчої місії.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу у четвер, 7 вересня, у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє та зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українська сторона готова до предметної розмови з членами Ради Безпеки ООН (щодо розгортання на всій території Донбасу миротворчої місії ООН - ред.)", - сказав Порошенко. 

Він додав, що ця дискусія має включати певні принципові елементи. Зокрема, українська сторона виступає за розгортання повноцінної миротворчої місії ООН на Донбасі для забезпечення тривалого миру в окремих районах Донецької і Луганської областей, причому майбутня місія ООН має бути розміщена на всій тимчасово окупованій території, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону. У ній виключається участь представників країни-агресора та сторони конфлікту, а про узгодження з бойовиками параметрів майбутньої місії ООН не може бути й мови, заявив Президент. 

"Робота над згаданою ініціативою жодним чином не є підставою для скасування існуючих міжнародних санкцій проти Росії. Вони мають залишатися чинними до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України через виконання Мінських домовленостей", - наголосив Порошенко.  

За його словами, зрозуміло, що домовитися стосовно параметрів миротворчої місії буде надзвичайно складно. 

Читайте також: Миротворці ООН потрібні на всій території окупованого Донбасу - Держдеп США

"За півтора тижня вирушаю до Нью-Йорка на Генасамблею ООН. Упевнений, спільними зусиллями, за допомогою міжнародних партнерів, передусім Німеччини, Франції та США, ми обов'язково встановимо мир і повернемо всі окуповані території, відновимо суверенітет та територіальну цілісність України", - заявив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-