Німеччина не сприймає дії Росії проти України та чекає від нас реформ

Німеччина не сприймає дії Росії проти України та чекає від нас реформ

Фото
Укрінформ
Німеччина не сприймає дії Росії проти України, підтримувала і буде підтримувати нашу країну, але чекає від неї активніших реформ.

Про це заявив радник канцлера ФРН із зовнішньополітичних питань Крістоф Хойсген, виступаючи в середу ввечері в Берліні на прийомі з нагоди минулого Дня Незалежності України, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Незаконна анексія Криму, так само як підтримка, в тому числі військова, сепаратистких режимів в Донецькій і Луганській областях були і залишаються неприйнятними», - підкреслив Хойсген.

Читайте також: Росія не зробила нічого для відміни санкцій - польський експерт

Він запевнив, що Німеччина незмінно стоїть на боці України та її громадян і не залишить спроб знайти політичне вирішення кризи. У той же час він зазначив, що важка ситуація, втім, не повинна служити виправданням для того, щоб затягувати з вкрай необхідними реформами.

«Побудова економічно процвітаючої України з функціонуючим законодавством, з живою демократією, повинна бути метою», - сказав політик і побажав продовжувати роботу по боротьбі з корупцією, проведення децентралізації та інших важливих завдань, незважаючи на опір, який є всередині країни.

«Ви обрали європейський шлях і на ньому вже пішли деякі важливі кроки», - сказав Хойсген.

Читайте також: Москва маніпулює питанням миротворців на Донбасі: Заява оборонного комітету Ради

Посол України у ФРН Андрій Мельник подякував Хойсгену і побажав йому успішної роботи на новому місці – дипломат незабаром вирушає на посаду постійного представника ФРН при ООН. Мельник висловив сподівання, що на цьому посту друг України зможе сприяти прийняттю рішенню щодо відправки на схід України місії «блакитних касок».

Мельник висловив подяку федеральному уряду і особисто канцлеру, які відіграють велику посередницьку роль у Нормандському форматі. Подякував і за те, що 101 український боєць пройшов чи проходить курс лікування в Німеччині за рахунок федерального уряду. Кілька солдатів, що знаходяться в госпіталі бундесверу в Берліні, теж були присутні на прийомі.

Посол запевнив, що Україна робить і буде робити усе для виконання Мінських угод до останньої літери.

Глава українського диппредставництва також повідомив, що українська економіка демонструє, багато в чому завдяки німецькій участі, перші успіхи. Зростає і двостороння торгівля між країнами: у першому півріччі вона збільшилася на рекордні 21%, при цьому німецький імпорт піднявся на 26%, український експорт – на 12%. Така динаміка дає надію на те, що за підсумками року можна буде перейти позначку в 7 млрд євро товарообігу; обсяг німецьких інвестицій в Україні перевищив 5 млрд євро, істотно збільшившись цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-