Сайдік назвав дату наступної зустрічі у Мінську

Сайдік назвав дату наступної зустрічі у Мінську

Укрінформ
Чергове засідання контактної групи щодо ситуації на Донбасі відбудеться у Мінську 20 вересня.

Про це повідомив журналістам спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік, передає БЕЛТА.

"Після річної перерви і початку нового навчального року, я відчуваю, Тристороння контактна група зважилася дати новий імпульс нашій роботі, щоб гарантувати населенню якомога спокійнішу осінь, - заявив Мартін Сайдік. - Наступна наша зустріч буде тут 20 вересня".

За словами дипломата, на нинішньому засіданні робоча група з економічних питань обговорила можливе поліпшення механізму платежів за постачання води в окремі райони Луганської області. Також йшлося про необхідність захисту ряду об'єктів життєво важливої інфраструктури у зоні конфлікту.

Читайте також: "Шкільне перемир'я" на Донбасі знизило число обстрілів на 67% - ОБСЄ

У гуманітарній сфері продовжилося обговорення теми обміну заручників. "З настанням холодів ще більш актуальне питання ремонту підходу до мосту у Станиці Луганській. Сторони повинні без передумови нарешті прийти до спільного рішення в інтересах цивільного населення", - підкреслив спецпредставник ОБСЄ.

Дискусії політичної підгрупи були спрямовані на обговорення питань забезпечення особливого статусу окремих районів Луганської та Донецької областей відповідно Мінським домовленостями, додав Сайдік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-