Прокуратура завела нову справу на першого заступника мера Ірпеня

Прокуратура завела нову справу на першого заступника мера Ірпеня

Укрінформ
Прокуратура Київської області зареєструвала кримінальне провадження за фактом впливу першого заступника мера Ірпеня Дмитра Христюка на працівників правоохоронних органів з метою перешкоджання виконанню ними своїх службових обов'язків.

У повідомленні прес-служби обласної прокуратури зазначено, що перший заступник мера Ірпеня після отримання ряду підозр за свої діяння з надуманих причин втручається в діяльність правоохоронних органів.

"Зокрема, посадовець, з метою впливу на правоохоронців, залучає підлеглих та сторонніх осіб до дискредитації органів прокуратури Київської області та висловлює надумані, безглузді заяви", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Вінницька чиновниця привласнила майже півмільйона "дитячих" грошей

Крім цього прокуратура Київської області 5 вересня внесла клопотання до суду щодо відсторонення від займаної посади Христюка і оскаржила рішення суду першої інстанції про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Прокуратура наполягає на арешті на першого заступника мера Ірпеня.

Читайте також: Заступник мера Ірпеня за "дерибан" бюджету отримав підозру

"У прокуратури Київської області є підстави вважати, що перебування Д. Христюка на посаді першого заступника Ірпінського міського голови може негативно вплинути на хід досудового розслідування. Підозрюваний, спільно із іншими членами злочинної організації, обіймаючи свою посаду, може вчинювати дії, пов’язані з розкраданням бюджетних коштів, а також продовжувати протиправну діяльність", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що Христюк Христюк підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчиненого у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення вчиненому у складі злочинної організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-