Українські дипломати розкритикували публікацію ВВС щодо війни на Донбасі

Українські дипломати розкритикували публікацію ВВС щодо війни на Донбасі

Ексклюзив
Укрінформ
Публікація "Назвати війну - війною": чи є вихід з глухого кута в Донбасі?», яку поширила російська служба ВВС, сприяє маніпуляції громадською думкою, сприйняттю ситуації на сході України як її внутрішнього конфлікту, а не зовнішньої агресії з боку Росії.

Про це посольство України у Великій Британії розмістило короткий коментар по статті на своїй сторінці в Твіттері.

«Варто було б згадати, що РФ розв'язала війну + керує маріонетками на Донбасі, надсилає війська/зброю», - йдеться у коментарі.

«Склалося враження, що автор публікації занадто захопився бажанням підготувати «збалансований» матеріал», - сказала в ексклюзивному коментарі агентству Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко.

На думку дипломата, стаття навмисно формує у читача думку про те, що в Україні не можуть розібратися з проектом закону про реінтеграцію Донбасу.

«Тепер, коли його (матеріал, розміщений ВВС – ред.) читаєш, то складається враження, що ситуація на Сході зайшла в глухий кут саме тому, що Київ і Москва по-різному трактують Мінські угоди, а тут ще й Україна не може всередині нібито розібратися з проектом закону про реінтеграцію Донбасу» , - підкреслила Галібаренко.

Читайте також: Луценко сказала, що не узгодили в законі про реінтеграцію Донбасу

На її думку, текст статті не відповідає реальній ситуації.

«Це зовсім відірване від реальності, особливо коли весь Західний світ, в тому числі на рівні ООН, вже давним-давно дали чітко зрозуміти, що військовий конфлікт спровокувала Росія і ключ від його рішення знаходиться за кремлівськими стінами», - сказала Посол України у Великій Британії.

Як відомо, раніше представник президента України у Верховній Раді України, народний депутат України (фракція «Блок Петра Порошенка») Ірина Луценко заявила, що законопроект про реінтеграцію Донбасу підготовлений повністю, за винятком пункту про миротворчу місію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-