Порошенко на Радбезі ООН говоритиме про миротворців на Донбасі - Єльченко

Порошенко на Радбезі ООН говоритиме про миротворців на Донбасі - Єльченко

Укрінформ
Представник України в ООН Володимир Єльченко заявляє, що Президент Петро Порошенко 20 вересня порушуватиме в Раді безпеки ООН питання щодо запровадження миротворчої місії на Донбасі.

Про це він заявив у коментарі Радіо Свобода.

"Порошенко буде виступати в Генасамблеї, є сенс викласти наше бачення. Справа не в тому, подобається це Росії чи ні, ми маємо право на власні переконання, ми їх будемо просувати і в рамках Генасамблеї також. Президент України буде виступати 20 числа (вересня – ред.) у Раді безпеки ООН, буде спеціальне засідання, присвячене миротворчості. Думаю, це буде ще одна нагода сказати про наше бачення ролі ООН на Донбасі", – сказав Єльченко.

"Це питання дуже складне... до моменту, поки цей конфлікт не буде заморожений, тобто припиняться бойові дії, думаю, жодна країна не дозволить собі відправити своїх миротворців, які б діяли в умовах активних бойових дій", - додав дипломат.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін у вівторок, 5 вересня, погодився з ідеєю введення миротворців ООН на Донбас для захисту місії ОБСЄ, але заявив, що ці сили мають перебувати лише на лінії розмежування і що це потрібно узгоджувати з ватажками "ЛНР" і "ДНР". Російський президент також повідомив, що доручив російському МЗС внести проект резолюції щодо миротворців на Донбасі на розгляд Ради безпеки ООН.

Читайте також: Новий посол України при НАТО сказав, яке завдання йому дав Порошенко

В МЗС України після цієї заяви наголосили, що Росія спотворює ідею розгортання місії. Українські дипломати наголошують, що на Донбасі під виглядом миротворців не може бути присутній військовий чи інший персонал сторони-агресора (Росія – ред.), а також не може бути мови "про отримання згоди на проведення операції з підтримання миру від незаконних збройних формувань, які діють на території ОРДЛО за підтримки, фінансування і матеріально-технічного забезпечення з боку Росії".

Раніше, 22 серпня, Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна восени на сесії Генеральної асамблеї ООН вийде з ініціативою про введення миротворців ООН на непідконтрольні території Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-