Посол Ващук про

Посол Ващук про "Запад-2017": Канада готова захищати євроатлантичний простір

Укрінформ
Канада як очільник багатонаціонального батальйону НАТО в Латвії і член місії повітряної поліції Альянсу в Румунії демонструє готовність захищати євроатлантичний простір від можливих порушників його спокою.

Про це заявив Укрінформу посол Канади в Україні Роман Ващук, коментуючи потенційну загрозу російсько-білоруських навчань "Запад-2017".

"Ці навчання, як і будь-які інші, мають військово-технічну причину і мають послати певний сигнал. Якщо країни-сусіди вважають їх загрозою, значить, вони зчитують такий сигнал. Але, як ви знаєте, Канада очолює бойову групу НАТО в Латвії, ми вже надаємо послуги з охорони повітряного простору Румунії, тож, відповідно, також дали знати, що ми готові до оборони євроатлантичного простору, якби хтось захотів порушити його спокій", - сказав Ващук.

Водночас він зауважив, що такого роду навчання вже проводилися в минулому і, можливо, відбуватимуться і в майбутньому. "Спеціалісти їх відслідковують, тому я би не робив передчасних висновків", - резюмував Ващук.

Читайте також: Євродепутати вважають навчання "Запад-2017" дуже загрозливими

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко заявив 1 вересня, що спільні російсько-білоруські військові навчання "Запад-2017", які пройдуть 14-20 вересня, становлять загрозу для України.

Канада очолює бойову групу НАТО в Латвії, до якої також входять військові з Албанії, Італії, Польщі, Словенії та Іспанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-