Запад-2017: Бурбак бачить ознаки підготовки до нападу

Запад-2017: Бурбак бачить ознаки підготовки до нападу

Укрінформ
Заниження кількості російських військових, що братимуть участь у навчаннях "Запад-2017", може свідчити про приховану підготовку РФ до втручання у справи України.

Про це заявив голова фракції партії "Народний фронт" Максим Бурбак у понеділок, 4 вересня, на засіданні Погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів Верховної Ради України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нагадуємо українським спецслужбам про пряме завдання - виявляти антиукраїнські плани і зупиняти дії, які можуть координуватися з Росії. Особливо на фоні масштабних військових навчань російської армії "Запад-2017" на території Білорусії, неподалік кордонів України, які відбудуться у вересні цього року. Варто нагадати всі заяви представників НАТО, зокрема командувача Сухопутних військ США в Європі Бена Ходжеса, який переконаний у штучно заниженій кількості російських військових, що братимуть участь у цих навчаннях. Тому це може свідчити про приховану підготовку армії до втручань", - сказав Бурбак.

За його словами, у фракції "Народний фронт" переконані, що саме у період з 14 по 20 вересня державні органи влади повинні продемонструвати ефективність і злагодженість задля недопущення виникнення реальної небезпеки для країни. Також, зауважив Бурбак, особливою повинна бути увага силових структур щодо можливих провокацій у середині країни.

Читайте також: Генерал армії США про "Запад-2017": Альянс повинен залишатися пильним

Як повідомляв Укрінформ, раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявляв, що реальна чисельність учасників усіх заходів у рамках стратегічних командно-штабних навчань ЗС РФ "Запад-2017" оцінюється у 230-240 тис. осіб, що у понад 10 разів перевищує офіційно заявлену.

Також східноєвропейські країни НАТО і Україна висловлювали занепокоєння з приводу запланованих Росією на вересень військових навчань, не виключаючи, що вони можуть бути використані для провокацій проти сусідів. Деякі політики і військові зазначали, що до навчань "Запад-2017" може бути залучено до 100 тисяч осіб і що вони можуть бути використані як ширма для розміщення в Білорусі російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-