Берлін привітав Україну зі набуттям чинності Угодою про асоціацію

Берлін привітав Україну зі набуттям чинності Угодою про асоціацію

Укрінформ
У Німеччині вітають з набуттям чинності Угодою про асоціацію і вільну торгівлю між Європейським Союзом і Україною, вважаючи що це ще більше наблизить країну до ЄС.

Позицію офіційного Берліна озвучив 1 вересня уповноважений уряду ФРН з питань співробітництва з Росією, Центральною Азією і країнами Східного партнерства Гернот Ерлер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині. 

"Це (початок повномасштабної дії угоди) після введення лібералізації візового режиму в червні цього року стало ще одним дуже особливим днем для ЄС і його членів, але, в першу чергу, для самої України", - йдеться в заяві уповноваженого федерального уряду. 

За словами депутата Бундестагу, угода дає змогу Україні ще більше наблизитися до ЄС, його економічної зони. У Німеччині сподіваються, що Україна скористається шансом через послідовну реалізацію положень угоди, щоб успішно провести процес політичної і соціальної трансформації у своїй країні. "Це є передумовою стабільності і процвітання всередині країни і кращим захистом проти спроб дестабілізації ззовні", - наголосив він, запевнивши, що Німеччина і весь ЄС незмінно стоять на боці України.

Читайте також: Відсьогодні діятимуть понад сто нових положень Асоціації Україна-ЄС

Ерлер відзначив, що в Європі пам'ятають, що відмова уряду Януковича підписати Угоду про асоціацію і про вільну торгівлю, незважаючи на взяті зобов'язання перед населенням, призвела до Євромайдану, до протестів і відіграла вирішальну роль у Революції гідності в Україні.

Політик привітав Україну з цією особливою подією і побажав усім українцям, щоб цей день залишився в пам'яті як історична віха на шляху до ще більш тісної співпраці з ЄС і його державами-членами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-