Расмуссен розкритикував

Расмуссен розкритикував "українську" заяву Юнкера

Укрінформ
Колишній генеральний секретар НАТО Андерс фог Расмуссен розкритикував нещодавнє висловлювання президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера про Україну.

Про це він написав у Twitter.

"Коментарі Юнкера про Україну, що викликають занепокоєння, відштовхують тих, хто шукає європейського майбутнього, і підривають здатність ЄС трансформувати країни-сусіди", - написав Расмуссен.

На його думку, Юнкер міг би замість цього "визнати, що безпека України критична для безпеки ЄС, а конфлікт на порозі ЄС чинить вплив на нас всіх".

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко у День незалежності 24 серпня заявив, що Україна йде до отримання повноцінного членства в ЄС і НАТО.

Водночас Юнкер на щорічній конференції послів ЄС у Брюсселі цього тижня, коментуючи слова "свого друга Порошенка", не погодився з тим, що Україна близька до членства в ЄС і НАТО.

"На даний час це ні те, ні інше; і всі мають знати це", - заявив Юнкер.

Читайте також: Україна просить керівництво Єврокомісії роз'яснити резонансну заяву Юнкера

Зі свого боку представник України при ЄС Микола Точицький звернувся до керівництва Єврокомісії з проханням дати роз'яснення з приводу цих висловлювань. Український дипломат вказав, що насправді у виступі з нагоди 26-х роковин незалежності України Президент країни говорив про "незмінність стратегічного курсу України на інтеграцію в європейські та євроатлантичні структури".

Слова Юнкера були широко розтиражовані кремлівськими ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-