Кремль демонструє здатність вести континентальну війну в Європі - Турчинов

Кремль демонструє здатність вести континентальну війну в Європі - Турчинов

Укрінформ
Українська сторона уважно спостерігає за підготовкою російсько-білоруських навчань "Запад-2017", які пройдуть безпосередньо біля наших кордонів, і готова дати відповідь на будь-яку провокацію.

Про це заявив журналістам секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші Збройні сили перебувають у готовності дати відповідь на будь-яку провокацію", - сказав Турчинов.

За його словами, РФ цими навчаннями демонструє здатність до ведення континентальної, масштабної війни у Європі. "Це, на їхню думку, може бути попередженням Заходу, щоб не втручався в нові авантюри, які Кремль може спровокувати як на теренах України, так і на теренах інших незалежних країн регіону", - додав секретар РНБО.

Читайте також: Польський експерт припустив, як РФ спробує приховати масштаби "Запад-2017"

Турчинов не виключає, що частина озброєння і військових можуть залишитися на території Білорусі. "Можуть бути створені нові військові бази", - сказав він.

За словами керівника РНБО, РФ витрачає на ці навчання колосальний ресурс, зокрема, за його даними, тільки залізничних платформ для переправлення військ, які задіють у цих навчаннях, - понад 7 тисяч.

Як повідомлялося, російсько-білоруські військові навчання "Захід-2017" відбудуться 14-20 вересня. За офіційними даними, до них буде залучено близько 13 тис. військовослужбовців.

Однак, за інформацією деяких ЗМІ, зокрема британського “The Guardian”, у цих навчаннях можуть взяти участь до 100 тис. військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-