Україна і Білорусь обговорюють

Україна і Білорусь обговорюють "дорожню карту" демаркації кордону

Укрінформ
У Мінську проходить чергове засідання Спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії.

Про це повідомляє Посольство України у Білорусі.

"На виконання домовленостей, досягнутих Президентом України Петром Порошенком та Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком під час офіційного візиту в Україну у липні, 30 серпня в Мінську розпочалося чергове засідання Спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у посольстві, делегацію України очолює посол з особливих доручень Департаменту міжнародного права МЗС України, представник України з питань договірно-правового оформлення державного кордону України Сергій Бороденков.

На порядку денному засідання - підбиття підсумків діяльності Спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії у попередні роки, обговорення основних напрямків діяльності на 2017-2018 роки, параметри та терміни організації польових демаркаційних робіт з винесення державного кордону на місцевість та визначення місць встановлення прикордонних знаків на окремих ділянках державного кордону.

Читайте також: Клімкін обговорить з білоруським колегою справу зниклого українця Павла Гриба

"Сторони у конструктивному ключі обговорюють можливість укладення Дорожньої карти демаркації державного кордону між Україною та Республікою Білорусь. Робота триватиме до 1 вересня", - поінформували у диппредставництві.

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня Порошенко за результатами переговорів з Лукашенком у Києві поінформував, що Спільна українсько-білоруська демаркаційна комісія отримала доручення завершити процес правового оформлення кордону між країнами.

Україна і Білорусь розпочали демаркацію кордону у листопаді 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-